Sellise teatise on Tallinna linnaplaneerimisametile edastanud AS Uus Sakala, kellele on antud 55ks aastaks hoonestusõigus Sakala ala osas. 

AS Uus Sakala juhatuse esimees Ilmar Kompus kinnitas, et lammutamisega hakatakse reedel peale, kuid esialgu tähendab see sisemisi töid ning hoone seinteni jõudmiseni võtab aega.

Tema sõnul on vastasseis hoone lammutamisele emotsionaalne ning seaduslikult pole põhjust lammutamist takistada ega peatada.

Eesti arhitektuurimuuseumi direktor Karin Hallas-Murula kinnitas Eesti Päevaleht Online'ile,  et võitlus Sakala keskuse eest ei ole lõppenud:  homme antakse sisse Eesti Paeliidu hagi AS Uus Sakala vastu ja niipea kui paberid valmis saavad, järgneb kohtuteele ka Eesti arhitektide liit.

Lisaks võetakse viimases hädas kasutusele veel üks abinõu, teatas Karin Hallas-Murula: "Kui midai muud üle ei jää, võetakse kätest kinni ja minnakse Sakala ümber". Hallas-Murula selgitas, et lammutamisvastaste hulgast on öeldud, et ollakse valmis vajadusel Sakalat füüsiliselt kaitsma.

Hallas-Murula avaldas arvamust, et praegu on AS Uus Sakala hakanud imekiiresti tegutsema just selleks, et jõuda lammutamisega kohtuprotsessist ette. 

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on teatis sisuliselt linna informeerimine lammutustöödest ning kuna Uus Sakalale on lammutusluba juba antud, pole praegu vajalik isegi linna heakskiit algavatele töödele.

 Jäppineni sõnul ei ole linnal hetkel seaduslikku alust otsust ümber vaadata. „Juhul kui pöördutakse kohtu poole, nagu Arhitektide liit on lubanud ja kui kohus võtab avalduse menetlusse ja teeb vastavalt oma otsuse, siis on ka linnal põhjust oma otsus ümber vaadata,” ütles Jäppinen. „Ja kui kohus võtab asja menetlusse või teeb mingi otsuse, siis on ilmselt võimalik lammutustööde peatamine.”