Kinnistut kasutavad praegu politseiamet, piirivalveamet ja Põhja politseiprefektuur, kelle jaoks jätkub ruumide rendileping ilma muudatusteta.

Baltimaades esimene

“Tehing on oma suuruselt ja üleehituselt nii Eestis kui ka Balti riikides esimene omataoline, mille käigus välismaine kinnisvarafond omandab kinnistu, kus peamisteks pikaajalisteks rentnikeks on riigiasutused. Sellised tehingud pakuvad suurt huvi institutsionaalsetele kinnisvarainvestoritele,” ütles ostjat nõustanud Catella Corporate Finance’i esindaja Aavo Kokk.

“Institutsionaalsed investorid on huvitatud pikaajaliste stabiilsete rendilaekumiste ja usaldusväärsete rentnikega objektidest,” lisas Florian van der Leeden Catella Real Estate AG-st.

Tehingu nõustaja Aavo Koppel ütles, et tehingu maksumust ja suurusjärku ei saa avaldada.

Riigikontrolör kritiseeris

Päevaleht kirjutas 15. mail, et Tusov peab Pärnu maanteel oleva maja üle müügiläbirääkimisi. Politseiametil ja piirivalveametil on kinnistu kohta rendilepingud, mis kehtivad vastavalt kuni 2024. aasta maini ja 2025. aasta oktoobrini.

2006. aastal andis riigikontrolör politseimaja rendilepingutele hävitava hinnangu, sest tema hinnangul oleks soodsam olnud maja ise ehitada.