Ühekorruselise õlletelgi karkass oli Vabaduse väljaku parklas üleval pühapäeva õhtuks.

Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti (SAPA) liiklusosakonna juhataja kt Mati Songisepa sõnul on linnavalitsus lubanud telki parklas hoida 26. oktoobrini. Õllepidu peetakse 19.–24. oktoobrini.

seekord odavam. ESS Eesti avalike suhete direktori Indrek Lindsalu ei soovinud parklasulgemise tasu ja aega öelda. “Kui SAPA-st selline summa öeldi, ju see nii siis on. Meie jaoks on tegemist konfidentsiaalse leppega,” ütles Lindsalu.

1999. aastal, kui Tallinn otsustas Vabaduse väljaku parklat välja rentima hakata, nimetati päevahinnaks 30 000 krooni ehk ligi kaks korda suurem summa, kui küsiti Sakult seekord.

Tallinna ettevõtlusamet on õlletelgiga vanalinna lähistel päri. “Telk on korrektselt püsti pandud ja seal on ka kultuuriprogramm. Mujal maailmas on ikka õllefestivale. Mis puudutab parkla sulgemist, siis selle otsustas ikka SAPA,” ütles ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste.

parkla täis. Vabaduse parkla populaarsus on kasvanud, augustis ja septembris oli juba päevi, mil 145-kohalisse parklasse ühtegi autot ei mahtunud. “Need on tööpäevade pärastlõunased ajad,” ütles Songisepp.

Üleeile, telgi püstitamise ajal, olid lõunal kõik ümbruskonna parkimiskohad autodest tulvil, ristmiku keskel asuvasse kolmnurka oli sõiduki jätnud lubatust poole rohkem autojuhte.

Lähimad parkimiskohad asuvad Suur-Karja tänaval, Pärnu maanteel, Roosikrantsi tänaval, Estonia puiesteel ja Sakala Keskuse parklas. Piret Peensoo