Narva jõe kaldalt leitud surnukehal avastati vägivalla tundemärgid. Eile tuvastas tapetu isiku Kingissepa linna surnukuuris Nurkejevi Venemaal elav isa.

Tõenäoliselt tapeti Nurkejev Eestis ja visati seejärel Narva jõkke, kus surnukeha Venemaa poolele kandus. Mehe passi, sõjaväepileti ja riided leidis keskkriminaalpolitsei ühest peidikust Sillamäel.

Arvatavasti on surnud teinegi koos Nurkejeviga salaja Eestisse saabunud allveelaevnike kooli kursant Dmitri Zelinski (22). Politsei peab tõenäoliseks, et meestel tekkis neid Eestisse kutsunud koolikaaslastega konflikt, kui selgus, et Kiskjad plaanisid luua röövide ja mõrvadega tegeleva jõugu.

Politsei kahtlustab, et samal põhjusel on tapetud Kiskjaid Sillamäel võõrustanud endine allveelaevnike kooli kursant Valentin Oleinikov (20) ja ta sõber Vassili Zudin (20), kellega koos nähti mõrtsukaid aprilli alguses.

Pärast Eestisse tulekut mullu 7. oktoobril peatusid Kiskjad mõnda aega Oleinikovi isa Sillamäe suvilas. “Oleinikov väitis isale, et peavarju vajavad laevast maha jäänud meremehed, kellele Tallinnas hotellis elamine on liialt kallis,” ütles keskkriminaalpolitsei Ida regionaalgrupi komissar Aleksandr Īegulov. “Praegu on isa toimunust šokis.”