Koolivaheajal kogu Eestist Tartusse kokku tulnud 20 noore ülesandeks on talvekoolis arendada üks konkreetne idee, mõeldes nii pensionäridele, tervisesportlastele, koerajalutajatele kui ka tudengitele, selgitab selle korraldaja Margit Lehis.

„Inimene võib ju kunagi elada ka 500-aastaseks, me ei saa leiutisele vanusepiirangut panna,” leiab Rocca al Mare koolis neljandas klassis käiv Erik Rasmus Alt, kes mõtiskleb koos oma rühmakaaslasega, kuidas luua pensionäridele mõnusat keskkonda. „Mis neil võiks seal olla?” kõlab küsimus. „Vaikus! Ehitame neile vaikuse!” hüüab lahenduse peale tulnud Saaremaa ühisgümnaasiumi neljanda klassi õpilane Vootele Mets.

Paremate ideede genereerimiseks võtavad õpilased ette jalutuskäigu keskkonda, mida nad paremaks muuta soovivad. Nii mõtisklevad nad Emajõe ääres ringi käies, et ehk võib piki jõge jalutavatel pensionäridel jahe hakata. „Neile meeldib istuda, seega peaks olema pingid, kus on jalgade soojendamiseks ja kuivatamiseks kauss,” käib Vootele välja veel ühe idee. „Esimene võiks selle aasta lõpuks valmis saada,” lisab Erik Rasmus entusiastlikult. „2015. aastaks peaks neid täis olema kogu Eesti,” muudab Vootele plaani veelgi suurejoonelisemaks.