"On kurb, kuid õige teguviis loom magama panna, arvestades tema parandamatut seisukorda," ütles USA kala- ja metsloomade teenistuse Arizona juht Steve Spangle uudisteagentuuri Reuters teatel.

Macho B hüüdnime all tuntud jaaguar oli arvatavasti 15 või 16 aastat vana, kõrgtehnoloogilise krae sai ta vähem kui kaks nädalat tagasi, 20. veebruaril.

Uues Maailmas ulatub jaaguaride asuala Argentina põhjaosast USA osariikide Arizona ja New Mexico piiril asuvate kõrbeteni välja. USA pool piiri arvati jaaguarid väljasurnuks, kuni 1996. aastal sealkandis kahel kinnitust leidnud juhul jaaguari nähti.

Sestpeale on USAs nähtud üksnes käputäit jaaguare, kelle kommetest ja harjumustest on väga vähe teada. 1997. aastast saati, kui ohustatud liikide seaduse kehtivust laiendati ka jaaguare hõlmama, on USAs nähtud ainult isaseid jaaguare.

Üsna laialt ringi liikuda armastavaid jaaguare ohustab muu hulgas veidi üle 1000 kilomeetri pikkune immigrantidevastane turvatara Mehhiko ja USA piiril, mis katab kahe riigi vahelisest 3200 piirikilomeetrist pea kolmandiku.