Umbusalduse esitanud Saue vallavolikogu paremerakondade saadikud märgivad oma avalduses, et volikogu esimees oli erakonna käsust lähtuvalt nõus rikkuma seadusi ja kuritarvitama võimu, mitte aga järgima saadikute tahet ja seisma oma valla maine eest.

"Kuigi volikogu liikmed soovitasid Tiidemannil ise valijamehe tsirkusest loobuda, ta seda siiski ei teinud ja sundis ka teisi volikoguliikmeid osalema ebaseaduslikul istungil," seisab vallavolinike avalduses.

Saue vallas valiti  valijamees 13. septembril. Selleks osutus pärast kaht salajast hääletust ja liisuheitmist reformierakondlane Ville Pak. Pärast seda istungit kutsus aga rahvaliitlasest Tiidemann kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ning valla põhimääruse sätteid eirates kokku uue nn istungi 16. septembril. Sellel osales 17-st volikoguliikmest vaid üheksa, kes ühehäälselt valisid uueks valijameheks Indrek Tiidemanni.

Vabariigi valimiskomisjon otsustas 21. septembril pärast põhjalikku tuvastusmenetlust, et Saue valla õiguslik valijamees on Ville Pak, kes osales ka valimiskogus 23. septembril.