„Mis puudutab raha küsimist Jakuninilt, siis selle kohta pole mul lisaks Pealinnas, Raepressis varem avalikustatud infole midagi lisada,” ütles Savisaar tänasel pressikonverentsil. „Seni ainult peaministrile kuuluv väide, et küsiti kolm miljonit eurot kuulub temale, mida ta õigusriigis peab suutma tõestada, meeldib see talle või mitte.”

Savisaar kinnitas, et leping käsitleb 1,5 miljoni euro saamist kiriku ehitusele. „Samas on selgelt viidatud ka sellele, et ehitus vajab oluliselt rohkem vahendeid ning seoses sellega kavatsetakse pöörduda nii Eesti kultuuriministeeriumi kui ka Moskva linnavalitsuse poole ning leida ka teisi sponsoreid,” tõdes Keskerakonna esimees.

„Kümme päeva tagasi kuulutas president välja uue allikakaitse seaduse, mis tähendab, et ajalehed võivad endiselt levitada igasugust laimu isegi siis, kui see tuleb peaministri suust. Aga alates tänasest võib selle laimu lühikese müügiedu hind kohtus olla meediaväljaannetele varasemast palju kallim,” viitas Savisaar võimalusele Postimehes avaldatud artikli osas mingeid samme ette võtta.

Küsimuse peale, kas ta kavatseb Ansipi kolme miljoni euro jutu eest kohtusse anda, vastas Savisaar, et tark on oodata aega kümme päeva pärast seda kui uus allikakaitse seadus on välja kuulutatud, mis tema teada peaks tänasega olema täis saanud.