„Me tunneme ennast piisavalt õigetena, et oma seisukohta kaitsta ning tähelepanu Kapo vigadele juhtida,“ märkis Savisaar, lisades, et ka linnavalitsuse liikmed on Eesti kodanikud ning praegu rikub Kapo kodanike õigusi.

Savisaar seletas, et läbiotsimist korraldanud inimesed ähvardasid valvurit, kuna kui olid näidanud oma ametitõendit ning nõudnud sisselaskmist, siis oli valvur märkinud, et nad jäävad nii või teisiti kaamerapildile. „Selle peale vastasid läbiotsijad, et see pole sinu asi ning pea suu, kui ei taha töökohta kaotada,“ tsiteeris Savisaar valvuri seletuskirja. Linnapea ei välistanud ka seda, et väidetavad Kapo töötajad hoopis mõne teise organisatsiooni juhtimisel 7. detsembri öösel linnavalitsuses viibisid. „Need inimesed võisid olla maffia teenistuses või mõne välisriigi luurajad, üks ajakirjanik viitas ka sellele, et üks kaamerapildile jäänud meestest oli väga ühe kunagise vene salaluuraja nägu,“ rääkis Savisaar.

Seppik ja Savisaar tõid mõlemad välja ka selle, et on võimalik, et Kapo töötajad varjatud läbiotsimise käigus midagi valitsuse hoonesse sokutasid või sealt ära viisid. „4. detsembril toimus esimene avalik läbiotsimine ning 11-ndal teine, kuid just nimelt peale teist leidsid Kapo töötajad linnavalitsuse hoonest mingeid asitõendeid,“ rääkis Savisaar.

„Toimub massiline põhiseaduslike õiguste rikkumine,“ märkis Seppik. Savisaar lisas, et korruptsioonisüüdistused võivad olla ka poliitilise suunitlusega.


Tallinna linnavalitsus teatas eile, et ööl vastu 7. detsembrit käisid hoones tundmatud kohvritega mehed, kes sinna kas midagi viisid või võtsid midagi kaasa.

Videosalvestistelt avastasid linnakantselei töötajad, kuidas isikud liikusid hoone erinevatel korrustel ning sisenesid ka vähemalt ühte kabinetti.

Linnavalitsus esitas Põhja politseiprefektuuri kohe ka avalduse kriminaalasja algatamiseks, Põhja ringkonnaprokuratuur aga teatas, et menetlust ei alustata, kuna kaks tundmatut meest olid Kapo ametnikud.

Kaitsepolitseiametist öeldi Päevaleht Online'ile eile, et kuna säärases operatsioonis sisaldub riigisaladusega seonduv informatsioon, siis ei saa öise visiidi täpsemaid detaile praegu avalikustada.