Savisaar ütles linnavalitsuse pressikonverentsil, et kuigi see teema on välja kangutatud ja paistab olevat osa Reformierakonna võiduplaanist, pöördub linn sel teemal siiski juristide poole.

„Kriminaalasi Mart Külvi kohta algatati 2004. aastal, poolteist aastat hiljem sõlmiti kokkulepe prokuröriga ja mõisteti süüdi. Otsus jõustus ja kuulutati 24. jaanuaril 2007 kehtetuks,“ kirjeldas Savisaar. „Selle järgi justkui ei tohiks enam vallandada, kui seda õigel ajal ei tehtud. Tol ajal oldi seisukohal, et vallandamine ei ole põhjendatud.“

„Kui nüüd nõutakse linnaosavanema Tiit Teriku vallandamist, kes on selles ametis 7. maist 2007, siis tal pole selle asjaga küll midagi pistmist,“ leidis linnapea ja lisas, et Tartu aselinnapea Margus Hanson on samuti kriminaalkorras karistatud, kuid tema vabastamist ei ole tõstatanud ükski meediaväljaanne.

„Kas siin ei ole jälle tegemist valikulise suhtumisega – mis keskerakondlikule Tallinnale ei ole lubatud, see on lubatud reformierakondlikule Tartule?“ ütles Savisaar.

Tema arvates ei ole see juhuslik, et teema tõusis kahe päeva jooksul üles nii rahvusringhäälingus kui ka suuremates päevalehtedes. „Äkki on see osa Keit Pentuse võiduplaanist?“ küsis Savisaar.

Linnapea ütles, et linnavalitsus pöördub õigusliku arvamuse saamiseks selles küsimuses kõigepealt sõltumatute juristide poole ja siis ka õiguskantsleri poole.

„Kui õiguskantsler ja juristid leiavad, et Külv tuleb vallandada, siis seda muidugi tehakse,“ rääkis Savisaar.

Pirita linnaosa haldussekretäri Mart Külvi mõistis Tallinna Linnakohus maksupettusele kaasaitamises süüdi 2005. aastal ja karistas teda ühe aasta ning kümne kuu pikkuse vangistusega tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Tänaseks rohkem kui kolm aastat kannab mees karistust töötades Pirita linnaosa valitsuses, kuigi avaliku teenistuse seadus ütleb, et tahtliku teo eest kriminaalkorras karistatud linnavõimu juures tööl ei tohiks olla.