"Meil on traditsioon niisugust rahvaküsitluste korraldamiseks ju pikaajaline," märkis linnapea tänasel linnavalitsuse pressikonverentisl.

"Enam-vähem igal aastal oleme tähtsamate küsimuste läbivaatamisel küsinud rahva arvamust," ütles Savisaar. "Millegipärast on meiega isegi pahandatud seepärast, aga see on meie tava," rääkis ta.

"Oleme otsustanud, et teeme seda ka sel korral. Mina ei tea ühtegi juhtumit, kui oleksime läinud rahva otsuse vastu, kinnitas Savisaar.

Linnapea sõnul tuleb haldusreformi osas otsus kiiresti ära teha. "Praegu on kriisiaeg ja oleme valitsuselt selgeks õppinud, et praegu tehakse otsuseid kiriesti ja radikaalselt," märkis ta.

Küsitluse läbiviimiseks kasutatakse linnapea sõnul mitmeid viise. "Tehakse nii küsitluspunktides kui ka meie ajalehtedes, küsitluslehtede levitamise kaudu ja ka internetis. Kasutame mitmekihilist küsitluse võimalust ja kuna selle eelnõu menetlemine juba käib linnavolikogus, siis seda enam on põhjust küsitlusega kiirustada," märkis ta.

Linnapea sõnul on linnaosadest oma poolehoidu ja nõusolekut linnaosade ära kaotamise osas üles näidanud need, kus Keskerakond on enamuses. Linnaosad, kus Keskerakond on vähemuses, pole haldusreformiga nõustunud.

Samas näiteks Maardust tuleb Savisaare sõnul igal aastal kollektiivselt kirju, et tahavad linnaga liituda. "Seevastu Viimsi esimene lause oli, et nemad küll ei ole nõus linnaga ühinema," märkis ta.

"Meie eesmärk ei ole Suur-Tallinn, meie eesmärk, et koostöö lihtsalt tiheneks. Kui tõuseb üles ka küsimus ühinemiseks, siis me arutame selle läbi," lisas ta.