Eile õhtupoolikul korraldas Edgar Savisaar seoses Elmar Sepa vahistamisega pressikonverentsi Keskerakonna peakontoris. Ligi pool tundi kestnud üritusel tunnistas Savisaar, et ka tema ise on kapoga kohtumas käinud.

„Jah, olen küll,” vastas Savisaar Päevalehe küsimusele. „Vaat seda ma ei tohi öelda (mis asjus ta kapos käis – D. L), kuid kinnitan, et sellel pole mingit seost ei Parbuse, Viisitamme ega Narva ja muude asjadega.”

Päevaleht uuris seejärel, kas linnapea kapos käik võib olla seotud mõne seni avaldamata juhtumiga. Sellele vastas Savisaar eitavalt. „See oli seotud minu kui linnapea kohustuste täitmisega, mitte ühegi Eestis toimuva juurdlusega,” sõnas ta.

Edgar Savisaar on enda sõnul harjunud, et enne valimisi hakatakse Keskerakonna liikmeid vahistama. „Seejärel tunnistatakse viie aasta pärast mokaotsast, et polnudki midagi,” ütles Savisaar. „Nii juhtus Panoviga ja juhtub ka edaspidi – see muutub rutiiniks.”

Erakonna juht välistas, et Jüri Vilmsi Sihtasutus oleks kunagi Keskerakonda toetanud, vastupidine toetusskeem küll toimib, kuid seda tehakse eelkõige sarnase tsentristliku maailmavaate levitamise tõttu.

Vesti Dnja läbiotsimise tagamaadest rääkides spekuleeris Savisaar võimalusega, et hoopis leht on enda avaldatud artiklitega astunud korruptantidele varbale ja seetõttu on neile ka kallale tuldud. „Ma ütleks riigiprokurör (Margus – D. L) Kurmi sõnadega, et kui organiseeritud kuritegevusele minnakse väga kallale, siis selle tagajärjel mõeldakse sinu kohta igasugu asju välja ja visatakse politseisse,” vihjas Savisaar Kurmi-vastasele tegevusele väidetavate aseritest narkokullerite kohtuasjas. „Vesti ja Kesknädal on viimastel nädalatel kirjutanud korruptsioonijuhtudest, mida pole uuritud ning millest politsei ja prokuratuur pole huvitunud.”

Tavaline volinik

Sepa vahistamisel nägi Savisaar poliitilist tagapõhja. „Esiteks näitab seda süüdistus kuriteole kihutamises, sest seal pole ju vaja mingeid fakte,” sõnas Savisaar. „Parbuse puhul kirjutati, et tema oli linnavalitsuses üks olulisemaid nõunikke ja tegelasi, sama Sepa kohta, kuid tegu on ju kõigest ühe linnavolinikuga. Kui hakatakse üles puhuma, siis see on selge märk poliitilisest tagamaast.”

Edgar Savisaar ise valimiste eel enda ülekuulamist või vahistamist ei karda. „Kui ma kardaks, siis ma poleks teie ees,” väitis Savisaar. „Kuid ma arvan, et Kesknädal otsitakse läbi näiteks kolm kuud enne valimisi, sest siis on see valimistel kõigil meeles, praegu oli selleks liiga vara.”