Keskerakonna juhtfiguur sidus selle lavastuse aasta tagasi toimunud teise analoogilise aktsiooniga: üle-eestiliste mõttetalgutega.

„Sellest on varsti möödas aasta, mil 1. mail kukkusid suure kolinaga läbi Meie Eesti nn. mõttetalgud, millest loodeti algust uuele ja puhtale projektiparteile, kes oleks võinud teha ilma 2011.a. valimistel,“ ütles Savisaar.

„Nüüd minnakse teisele ringile lootuses, et ehk õnnestub sama ühiskonna sektorit poliitiliselt aktiviseerida teatrikeeles rääkides. Kui ei saanud tõsiselt, siis püütakse naljaga. Pullipartei poliitiline potentsiaal on praeguses Eestis kahtlemata väga kõrge, mida näitas Indrek Tarandile mullu eurovalimistel antud häälte hulk. Sest, mida muud see Tarand siis poliitikas on, kui lihtsalt üks pullimees,“ jätkas ta.

Savisaare hinnangul on tekkivale parteiteatrile kõige lähemal 1992.a. valimistel kaheksa kohta saanud Eesti Rojalistlik Partei. „Ka nende poliitika tegemise meetod oli täpselt sama, mis teater NO99 trupilgi - vindi ülekeeramine,“ märkis ta.

„Suhtun Ühtse Eesti Suurkogusse mitte ainult heatahtliku muigega, vaid kutsun tublisid keskerakondlasi tõsimeeli sellest osa võtma,“ütles Savisaar.