„Kaks kuud enne valimisi võib igasugu asju juhtuda. Mulle näib, et kui on läbi kukkunud viimaste aastate kõige suurem erioperatsioon Viisitamme (Pärnu endine linnapea Mart Viisitamm mõisteti ringkonnakohtus õigeks – toim.) suhtes, siis oli vaja seda summutada, ja tähelepanu millelegi muule juhtuda. Võtan seda kui klassikalist valimiseelset käiku,” sõnas Savisaar.

Ta ei nimeta süüdistusi jõuliseks ja tuletas meelde, et 1995. aastal seoses lindiskandaaliga algatati tema suhtes neli kriminaalasja, mis kõik aasta jooksul maha vaibusid. „Möödnud aastal tegi Jüri Pihl avalduse, et meil on kolm riigireeturit, nende hulgas peaminister Andrus Ansip ja välisminister Urmas Paet,” ütles linnapea.

„Esmakordselt olen teada saanud, et osalemine kiriku ehitamisel ja sellele raha kogumisel kujutab ohtu riigi julgeolekule. Siis ma olen ikka väga ohtlik, sest olen ka sünagoogi ehitamist aidanud, luteri kiriku renoveerimist toetanud, olen pidanud läbirääkimisi ka mošee ehitamiseks,” tõdes Savisaar.

Mingit ametist tagasiastumist või linnapea volituste peatamist Savisaar ei kaalu. „Kas ükski neist, keda aasta tagasi riigireetmises süüdistati, astus tagasi, kuigi süüdistaja oli Pihl, kes on väga kompetentne ses vallas? Rahunege maha, enne valimisi käiakse igasugu asju välja,” ütles Keskerakonna esimees.

Ta tõdes, et oli valmis selleks, et varem või hiljem sellise asjaga talle kraesse karatakse. „Käin tõesti venelastega läbi, püüan kontakte hoida. Kui nad mind selle pärast ei usalda, peaks nad mitte usaldama ka (USA presidenti) Barack Obamat ja (Saksamaa liidukantslerit) Angela Merkelit, kes samuti venelastega läbi käivad,” sõnas Savisaar, kes lisas veelkord, et toimuvat ei maksa üle dramatiseerida.