Tänasel istungil hääletas Savisaare linnapeaks saamise poolt 35 volinikku. Kokku said hääletussedeli 35 linnavolikogu liiget.  

Oma kõnes toonitas äsja taas linnapeaks valitud Savisaar, et usub volikogu liikmete omavahelisse läbisaamisse. "Oleme sina-peal nii siin saalis kui ka koridorides," ütles ta. Lisaks edastas ta julgustavad sõnad opositsioonile: "Ärme kardame mingeid mänge - nii siin kui ka Toompeal," ütles ta. 

"Ma ei tahakski teid nimetada opositsiooniks, nagu seda tehakse Riigikogus, sest võrreldes parlamendisaadikutega on linnavolinikud rahvale lähemal ja ka üksteisele lähemal,” ütles Savisaar. 

"Tallinnas ei ole eraldi ja üksteisele vastandatud eestlasi ja venelasi, sakslasi ega juute. Kõik on üks suur Tallinna rahvas, Tallinna kodanikud. Nemad peavad tundma, et see on nende linn ja nende linnavalitsus. Kui nemad seda ei tunne, siis meie ehitus laguneb. Kui nemad seda tunnevad, siis see ehitus sujub," ütles ta.

Rääkides ees ootavatest ülesannetest, loetles Savisaar: „Tulnud on uued väljakutsed – Vabaduse väljaku uuendamine, Kopli liinid, Pae park, Tallink City. Suuremat tähelepanu ja ummikute leevendamist nõuab ühistransport, et see oleks kiire ja odav. Enam tähelepanu nõuab ka lasteaedade rajamine. Riik on lubanud selles asjas omavalitusi toetada, riigi panus oleks siin tõesti hädavajalik.”

Tänasel istungil vabastas volikogu ametist senise linnapea Jüri Ratase ja abilinnapead Olga Sõtniku ja Kalev Kallo, kes on alates 27. märtsist Riigikogu liikmed. Edgar Savisaar sai volikogu toetuse ülejäänud seniste abilinnapeade - Jaanus Mutli, Merike Martinson, Taavi Aas, Kaia Jäppinen - jätkamiseks linnavalitsuses. Ta lubas esitada täna vabastatud abilinnapeade kohale kandidaadid lähema kuu jooksul.