Savisaare arvates on valitsuse kärpekava tehtud ühiskonna nõrgemate liikmete ja kohalike omavalitsuste arvelt, vahendasid ERR uudised tema sõnu „Terevisioonis“.

"Oleks pidanud üksikisiku tulumaksu tagasi tõstma 26%-le, oleksime võitnud sellest üle kolme miljardi krooni või minema üle astmelisele tulumaksule ja teiseks, taastama ettevõtte tulumaksu," ütles Savisaar. Sealjuures taastaks ta ettevõtte tulumaksu teatud klausliga: nendele firmadele, kus luuakse uusi töökohti, maksu ei kehtestataks või teeks soodustusi.

Tallinna linnapea käis välja omapärase mõtte, et Eesti valitsus võiks osta Hansapanga tagasi ja muudaks selle linna- või riigiosalusega pangaks, kuna pangandus on majanduse vereringe ning selle käimasaamisel hakkaks ka ettevõtlus paigast nihkuma.

Rääkides europarlamenti kandideerimisest, ütles Savisaar, et ta pandi Keskerakonna esinumbriks, eeldades, et kõigi erakondade esimehed on nimekirjade esinumbrid, kuid nimekirja esimene positsioon ei tähenda, et ta kavatseks europarlamenti minna.