„Üks käsi valitsuses ei tea, mida teine teeb. Rahandusministeerium võib olla tõesti andiski märku, et väljamaksetega riigikassast on mindud hulluks, aga peaminister kehitas selle peale vaid õlgu,“ kirjutas Savisaar oma blogis.

„Aasta lõpus üldiselt raha hoitakse ja püütakse selle pealt teenida, meil aga käituti vastupidi – asuti mõõdutundetult laristama. Stenbocki majja on kogunenud erakordselt ebakompetentne, saamatu ja hoolimatu seltskond, kes ei saa aru oma tegevuse mõttest ja vastutusest,“ jätkas ta.

Savisaare hinnangul püüavad valitsus ja selles esindatud parteid juhtida avalikkuse tähelepanu kõrvale sellest, et tegelikult ei suudeta riigi ja majanduse juhtimisega toime tulla.

„Ajakirjandust lollitatakse ja pressi eest varjatakse tegelikku olukorda. Ka praeguse eelarvekriisi kirjeldamisel on meedia konksu alla neelanud kas rumalusest või soovimatusest asjadesse süveneda ning püüab valitsust puhtaks pesta. Aga seda, mida räägib opositsioon, ei soovita kuulda,“ jätkas ta.

Savisaare sõnul ei tulenenud eelarve jaanuarikriis mitte maailmamajandusest ega mingitest objektiivsetest asjaoludest, vaid ainult valitsuse enda saamatusest ning lühinägelikkusest laristamise soodustamisel.

„See, mis toimus möödunud aasta lõpul ministeeriumides ja mujal valitsussektoris, lähtus printsiibist „pärast tulgu või veeuputus“. Ja nüüd ongi veeuputus käes, mida tahetakse lahendada pensionäride, perede ja tavaliste palgasaajate arvel,“ ütles ta.