"Alkoholimüügi täielik keelustamine festivalilalal võib suure tõenäosusega kaasa tuua suurema tarbimise väljaspool ala ehk linnas, kus on politseil ja turvameeskondadel keerulisem olukorral silma peal hoida ning publiku turvalisust ja avalikku korda tagada. On vahe ka festivalide kunstilises tasemes - kas see, et tuleb kokku võimalikult suur seltskond inimesi, kes end võimalikult kiiresti pildituks joovad, on piisav, et juba lugeda festival õnnestunuks, või on alkoholil lihtsalt väike vabastav ja lõdvestav roll hästikoostatud ja läbimõeldud programmi nautimisel," selgitab Schillingu pressiesindaja Tauno Maarpuu.

"Meil on müügil vaid lahja õlu ja head veinid, mis on platsil visuaalselt eksponeeritud üsna tagasihoidlikult, seda ei saa võrdsustada agressiivse kange alkoholi pakkumisega," ütles Maarpuu. Samuti ei ole alkoholimüük ei ole nende puhul oluline tuluallikas.

"Samas, väikefestivalina on alkoholimüüjatelt saadav toetus meile siiski oluline. On väga tõenäoline, et olukorras, kus õlle- ja veinikraanid on täielikult kinni keeratud, ei õnnestukski Schillingut sellisel tasemel läbi viia."

Maarpuu lisab, et Schillingu korraldajad isiklikult ei usu ka täiskarsklusse. "Olles käinud piisavalt maailmas ringi, ei saaks öelda, et mõõdukas euroopalik alkoholitarbimine iseeneses mingit katastroofi kätkeks."