Keskerakonna läbirääkimisdelegatsiooni liige Mailis Reps ütles Päevaleht Online’ile, et erakonna Tallinna nõukogu arutas koalitsiooniprogrammi üsna pikalt, tema sõnul oli selle osas palju küsimusi. „Lõpuks üsna üksmeelselt võeti [programm] positiivselt vastu ehk kiideti heaks,“ lausus Reps.

Repsi sõnul jäeti täna arutelust välja vastutuse ja juhtimise pool ning selle osas jätkatakse läbirääkimisi homme kell kümme hommikul. Ta märkis, et ka mõne halduskogu ja nõukogu liikmeline jaotus on veel läbi vaatamata.

Reps lisas, et kuivõrd läbirääkimistele on mindud, siis ollakse valmis sotsidega ka ametikohtade jaotuse osas läbi rääkima. „Tallinna nõukogu väga suuri piiranguid ei seadnud,“ lisas ta.

Repsi sõnul peaks läbirääkimistega lõpule jõudma enne neljapäevast volikogu istungit, kuid rohkem tähtaegu paigas pole, vaid edasi minnakse tempos, mille läbirääkimised kätte annavad.

Sotside aseesimees Peeter Kreitzberg kinnitas, et pärast pikka arutelu, küsimuste esitamist ja neile vastamist kiitis Sotsiaaldemokraatlikku Erakonna juhatus koalitsioonileppe programmi heaks.

Kreitzberg lisas, et kujundati välja ka oma seisukoht linnavalitsuse ametikohtade osas, kuid varuks on ka teine variant. Homme pakutakse oma nägemus kohtade jaotusest välja Keskerakonnale, kuid veel toda nägemust ta avalikustada ei soovinud.

Kreitzberg märkis samuti, et loodetavasti jõutakse homme kõnelustega lõpule, kuna need peavad enne neljapäeval kokku tulevat esimest volikogu istungit lõppema.