„Tänaste teadmiste juures on võlakirjade abil puudujäägi katmine riigi rahakoti seisukohast kasulikum, kui reservide pruukimine. Reserve võib meil vaja minna ka hiljem. Ka naaberriigi Läti tõsine seis on osaliselt tingitud tagavarade puudumisest,” ütles SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor erakonna teates.

Tulumaksureform lükati aasta võrra edasi, aga SDE meelest on juba pool aastat selge, et tulumaksu langemine peab üldse ära lõppema. „Silmnähtav on, et eraisiku tulumaksu langus ei ole meie inimestele ja majandusele õnne toonud,” ütles Nestor.

SDE arvates on vajalik võimalikult kiire eurole üleminek, sest siis pole ohtu, et meil kordub Islandi kogemus, kus kohaliku raha väärtus langes, mille tulemusena kaotasid kõik tarbijad ja eriti eluasemelaenudega pered.

„Eurole üleminek tagab Eesti tarbijate täieliku rahalise julgeoleku ja siin on tarvis laiemat poliitilist mõistmist,” ütles Nestor. ”Kui aga ei suudeta esimesel võimalusel eurole üle minna, siis peavad kodanikud-tarbijad poliitikute vead ja koostöövõimetuse kinni maksma.”

2010. aasta eelarve otsused on vaja langetada võimalikult vara, sest sel aastal on erakondade endi loodud müüdid takistanud kiireid otsuseid ja põhjustanud aeganõudvaid vaidlusi.

„Inimesed aga ootavad mõistuspärast tegevust, mis Eestit edasi viib,” ütles Nestor.