„Täna kell pool kümme kohale jõudnud 48 000 doosi gripivaktsiini saadame juba homme maakondade tervisekaitsetalitustesse välja,“ ütles seagripivaktsiini ladustava ravimifirma Oriola tegevjuht Aare Järvelaid Päevaleht Online’le.
Tema sõnul pakitakse vaktsiinid ümber 4000 doosi kaupa kokku, et need siis edasi saata. „Praegu on vaktsiinid 20 kastis ja meie töötajad tegelevad nende komplekteerimise ja väljasaatmisega,“ lisas Järvelaid.
Reedel Austriast teele saadetud vaktsiinidoosid jõudsid Eestisse Järvelaiu sõnul tervena ja kasutuskõlblikena. Eestisse jõudes toimetati vaktsiin esmalt ravimifirma külmlattu.„Viimase etapina kontrollisime ka temperatuurinäidikuid, sest vaktsiini võib säilitada temperatuuril +2 kuni +8 kraadi ja kõik oli korras.“

Vaktsineerimisega alustatakse juba sel nädalal.
 

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel hakatakse esimesi riskigruppi kuuluvaid inimesi vaktsineerima juba sel nädalal.

Perearstid vaktsineerivad esmajärjekorras need riskirühmadesse kuuluvad inimesed, kes on selleks soovi avaldanud.

Vaktsineeritavate hulka kuuluvad lapseootel naised ja naised kuus kuud peale sünnitust ning kuni kaheaastased lapsed. Samuti ka raskeid kroonilisi haigusi või immuunsuspuudulikkusega kulgevaid haigusi põdevad inimesed ja tervishoiutöötajad.

Veel 100 000 doosi vaktsiini peaks Eestisse jõudma detsembri lõpuks. Jaanuaris peaks Eestisse jõudma veel 40 000 doosi ning veebruaris 60 000 doosi vaktsiini. Nende tarnete suuruste vahekord võib aga veel muutuda.