„Haigus levib juba ilmselt ka eesti-siseselt ja enam pole iga juhtumi puhul võimalik määrata selle algallikat,“ ütles Saluri Päevaleht Online’le.
Alates tänasest ei soovita tervisekaitseinspektsioon enam igalt gripikahtlusega patsiendilt võtta ka analüüsi uuele gripile, sest uus gripp on kujunenud hooajaliseks gripiks.

Uus gripp levib nagu hooajaline gripp

Kui haigestunud inimene pöördub oma perearsti poole, siis paneb arst haigele diagnoosi haiguspildi alusel ja otsustab ise, kas ja milliseid analüüse ta tellida soovib.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumise riiklikku seiret jätkatakse sentinel-süsteemi kaudu.
Sentinelseire on gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärane valikuline uuring, mis põhineb üheaegselt viroloogiliste ja kliiniliste andmete kogumisele teatud skeemi järgi, mis võimaldab saadud andmeid laiendada kogu elanikkonnale.

Tervisekaitseinspektsiooni teatel on nende nakkushaiguste laboris tänase seisuga kinnitatud 172 uue gripi haigusjuhtu.
Uue gripi haigestunuid on registreeritud kõige rohkem Tallinnas ja Harjumaal, lisaks üksikud juhud Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal ning Ida- ja Lääne-Virumaal.
Praeguseks on haridusasutustes uude grippi haigestunud üks Tallinna reaalkooli õpilane, kaks Viljandi kultuurikolledži õppejõudu ning üks Harjumaa Viimsi keskkooli 4. klassi õpilane.

Gripi vastu saad kaitsta end ka ise, vaata kuidas www.gripivastu.ee.