Tänavuse talukonkursi üldvõitjaks tunnistati Väikemetsa talu (Taavi Serv ja Gaile Tammemägi) ning neile omistati tiitel „Eesti Parim Talu 2010“, teatas Eesti Taluliit. Ühtlasi tuli Väikemetsa talu võitjaks ka noortalunike kategoorias.

Väikemetsa talu asub Võrumaal Sõmerpalu vallas.Talu tootmissuunaks on teravilja ja õlikultuuride kasvatus. Talu kasutuses on 1065 hektarit maad. Rajatud on hakkepuidul töötav viljakuivati ja 3000 tonni mahutav viljahoidla. Investeeritud on uude põlluharimistehnikasse. Talu arendab ka aianduslikku suunda. Lisaks maasika ja astelpajuistandikele on rajatud kaks suurt kasvuhoonet kus küpsevad juba eestimaised viinamarjad.

Tootmistalude hulgas tuli võitjaks Simmo-Paavli talu (Janek Mägi ja Kai Orb).  Talu asub Saaremaal Orissaare vallas ja tegeleb piimatootmisega. Talus on ehitatud uus kaasagne vabapidamislaut, kus 155 loomale on loodud head pidamistingimused. Kasutusel on uus tehnoloogia. Talul on maad kasutuses 600 hektarit. Talu kõrvaltegevusena arendatakse taluturismi.

Alternatiivse suunda arendavate talude võitjaks tuli Leigo talu (Tiiu Tamm).  Talu asub Valgamaal Palupera vallas. Talu tegeleb majutuse, toitlustuse ja ekstreemturismi edendamisega. Leigo talule on suurema tuntuse toonud siiski järvemuusikakontsertide korraldamine. Talul on 250 hektarit maad, sellest metsa 100 hektarit, rohumaade ja tehisjärvede alla jaab 147 hektarit. Talu rajajaks oli Tõnu ja Mall Tamm. Tänaseks on talu majandamise üle võtnud nende tütar Tiiu.

Kokku esitati konkursile 19 talu. Talud konkureerisid kolmes erinevas kategoorias – traditsioonilised tootmistalud, alternatiivset suunda edendavad talud ja noortalunikud.