Politseiameti endine peadirektor ja endine siseminister Ain Seppik ütles Päevaleht Online’ile, et kuni Aivar Otsaltit ei ole süüdi mõistetud, ei saa mingeid järeldusi teha. „Inimene on kinni peetud ja teda kahtlustatakse milleski,“ ütles Seppik, kelle sõnul kahtlustus iseenesest ei tähenda midagi.

Seppik rääkis, et kuna ta töötas pikalt Otsaltiga koos, siis tunneb teda hästi. „Kinnipidamine oli minu jaoks küllaltki ootamatu, sest ta on nii pikalt politseis teeninud ja teinud oma staaži kohta normaalset karjääri. Muidugi ootamatu,“ kinnitas Seppik, kes taaskord rõhutas, et kahtlustus ei tähenda midagi.

Seppik lisas, et ta ei tee Otsalti ja teiste politseinike kinnipidamise põhjal mingeid järeldusi, kuna nõnda puudutaks ta inimeste saatust. Nende inimeste saatus on Seppiku sõnul aga kohtu otsustada.

Küsimusele, kas Eesti politseis on olukord halb, vastas Seppik, et olukord on vastupidine. „Lood on üldiselt hästi,“ kinnitas ta. „Kuigi need faktid ei ole mitte head, endise politseijuhina on neid raske taluda,“ ütles Seppik.

Seppik märkis, et varasemased kohtuotsused on politseid puhastanud ja seda ka arusaamade mõttes.