Tegelikult algselt Seppo kliiniku hooneks ehitatud maja Regionaalhaiglale siiski ei kuulu. Juba enne taasiseseisvumist alanud silmapaistva traumatoloogi ja teadlase Arnold Seppo nime kandva kliiniku ehituse finantseerimise lõpetas riik 90ndate aastate algul. Linn lootis projekti küll teoks teha ja korraldas kliiniku ehituse jätkamiseks lauluväljakul isegi kontserte, kuid viis aastat tagasi müüdi maja siiski erakätesse.

##ODAV OST. 1997. aasta lõpul linna käest 7,3645 miljoni krooni eest Sütiste tee 19a paikneva majakarbi ja seda ümbritseva 1,4 hektarilise maatüki ostnud KC Grupi (toona Kristiine Kinnisvara AS) juhatuse esimees Margus Reinsalu põhjendas toona ostu soodsa hinnaga. “See oli ju nii odav. Kõigest 500 krooni ruutmeetrilt,” nentis ta. Kaks aastat peale ostmist kavandas firma hoonesse rajada pikaajalise taastusravi haigla. Selle projekti finantseerijaid lootis Reinsalu leida väljastpoolt. “Maailmas on palju tervishoiuprogramme kolmandatele riikidele,” kinnitas ta 1999. aastal Eesti Ekspressile antud intervjuus. Praegu Reinsalu enam nii optimistlik ei ole ja soovitab Sütiste tee hoone teemal rääkida KC Grupi tegevjuhi Herki Hollakuga.

TULEVIK SEGANE. “Variant, mille kallal kõige rohkem oleme töötanud, on Seppo kliiniku hoone lülitamine Põhja-Eesti regionaalhaigla projekti. See lähtub riiklikust programmist Eesti Tervishoiuprojekt 2015, mille kohaselt peaks Mustamäe haiglast kujunema regionaalne meditsiinikeskus,” räägib Hollak maja võimalikust tulevikust. Täpset aega, millal krundil tegevus alata võiks, ei oska ta öelda. “Mis puudutab haiglalinnaku laiendust ja sellega seoses kinnisvara vajaduste ümberhindamist, siis see sõltub sellest, kas ja millal langetatakse konkreetsemad otsused programmis esitatud ettepanekute osas,” nendib ta.

Oma võrguleheküljel pakub KC Grupp maja 16 miljoni eest müügiks. “Eriti sobivad hoonesse meditsiiniga tegelevad firmad (eraarstid, kliinikud). Erakliinikutele on oluline suure haigla naabrus (võimalik saada kiiret vältimatut abi),” teatab tekst võrguleheküljel.

Vaata ka: www.kcgrupp.ee