Laupäeval teatas Keskerakond, et pöördub riigikohtu poole tulenevalt valimiskomisjoni otsusest tunnistada ebaseaduslikult kehtivaks kümned hääletussedelid Valgamaal ja Tallinna linnas, vahendasid ERRi Uudised.

"Antud otsus on meie hinnangul selgelt seadusevastane, kuna Euroopa Parlamendi valimise seaduse paragrahv 57 lõige 8 punkt 1 sätestab selgelt ja ühemõtteliselt, et 'kehtetuks tunnistatakse hääletamissedel, millel ei ole jaoskonnakomisjoni pitsati kaht jäljendit'," selgitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

Heiki Sibula sõnul on viimastest Euroopa Parlamendi valimistest mõndagi õppida. "Häälte ülelugemine, mis mitu korda toimus, andis meile õppetunni, kui tähtis on sedelit korrektselt täita, et seda ei oleks võimalik mitmeti tõlgendada," selgitas Sibul.

Ta lisas, et oma otsus tuleks kirjutada väga selgelt,või kui inimene on ühe sedeli rikkunud, saab ta küsida uue. "Siis ei pea hääletustulemusi mitu korda muutma olenevalt sellest, kuidas keegi konkreetset sedelit hindab," ütles ta.