24.-27. maini toimuvad Skansenis Stockholmi vabaõhumuuseumis eesti, läti ja leedu pärimuskultuuri päevad. Pärimuskultuuripäevad avavad 24. mail Rootsi parlamendi spiiker Birgitta Dahl ning Baltimaade kultuuriministrid.

Nelja päeva jooksul astuvad üles muusikud ja käsitöömeistrid, õpetatakse tantse ja pillimängu, toimuvad rahvamuusika-alased seminarid ja kirikukontserdid. Skansenisse ehitatakse eesti kiik, mis jääbki Rootsi rahvast kiigutama.

Nii ulatuslikku eesti rahvakultuuri tutvustust pole varem Rootsis toimunud, teatas ETAle kultuuriministeeriumi pressiesindaja. Peale pärimuskultuuri jagatakse Skansenis ka Eesti turismiinfot. Eesti Instituut annab välja rohke pildimaterjaliga rootsikeelse kataloogi, mis sisaldab täpsemat teavet nii esinejate kui osalevate maade kohta, kataloogi jagatakse Skanseni külastajatele tasuta.

Lisaks toimuvad reedel Stockholmi kesklinnas Kungstregårdenis Väikeste Lõõtspillide Ühingu ja ansambli KOOOS (Tõnis Mägi, Robert Jürjendal, Riho Sibul) kontserdid.

Pärimuskultuuripäevade Eesti-poolne organisaator on Eesti Instituut koostöös Eesti Rahva Muuseumiga, Rootsis on Skanseni muuseumi kõrval korraldamise põhiraskust kandnud Rootsi Instituut. Üritust on toetanud Eesti kultuuriministeerium, Kultuurkapital ja Balti Kultuurikeskus Stockholmis.