Koosolek toimub kell 10, mil kaks nõukogu liiget, Reformierakonda kuuluvad Kalev Lillo ja Andrei Korobeinik peavad olema riigikogus. Lillo sõnul ei saa ta tõepoolest koosolekul osaleda ja küsimusele, kas koosoleku aeg on tahtlikult sätitud ajale, mil ta Alametsa jätkamise pooldajana peab puuduma, vastas Lillo, et seda võib nii tõlgendada.

Hääled koos

„Ma palusin koosoleku aega muuta, aga ei ole sellele kirjale seni vastust saanud. Ka järgmine nõukogu koosolek on kavandatud neljapäeval samuti ajale, mil pean olema riigikogus,” sõnas Lillo. „Nii et sellel poolel, kes tahab EAS-i juhatuse esimehe välja vahetada, on hääled koos.”

Niisiis saavad Alametsa kangutajad ilmselt oma tahtmise ja ametisse otsitakse uus juhatuse esimees. Mis suunda EAS-i uus juht võiks hoida, annab aimu nõukogu praegune koosseis.

Juba aasta algusest saadik on EAS-i kohti täidetud IRL-iga seotud inimestega. Veebruarikuus kutsus majandusminister Juhan Parts EAS-i nõukogust tagasi Mart Einasto ning Erich Teigamäe. Uuteks liikmeteks määras minister praeguse esimehe, IRL-i kuuluva Cinzia Siigi ja IRL-i liikme Arvi Altmäe.

Nõukogusse kuuluvad lisaks veel Partsi alluv majandusministeeriumis asekantsler Ahti Kuningas, Tallinna ettevõtlusameti juht Kairi Teniste, kes on IRL-i kuuluva siseministri Ken-Marti Vaheri abikaasa, IRL-i liige Kristina Tauts, IRL-i liige Arvi Altmäe, TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktor Tea Varrak, AS-i Standard juht Enn Veskimägi, Amserv Grupi suurklientide müügidirektor Tiit Reha ja ekspoliitik Ivi Eenmaa.

Cinzia Siig eile telefonile ei vastanud.