Täna hommikul tuvastati, et Sinimägede kompleksis on ümber lükatud ja tõenäoliselt oma raskusega pooleks murdunud kahe väeosa langenutele püstitatud mälestuskivid.

"Üks neist on Eesti väeosale, teine kas vallooni või hollandi omale,” ei teadnud Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid telefoni teel täpselt kinnitada.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnas, et politseile teatati vandalismist hommikul. „Patrull käis kohal ja konstanteeris fakti. Vahejuhtum on kahetsusväärne, sest vandalism toimus vaatamata sellele, et Sinimägede alal patrullisid öösel abipolitseinikud,” sõnas Kostina.

Sinimägedes asuvate erinevate sõjamemoriaalide territoorium on väga suur, seal asub üksteisest kuni kilomeetri kaugusel üle kümne erineva mälestusobjekti Teises maailmasõjas mõlemal pool langenutele. Politsei on alustanud uurimismenetlust.

Jõhvis kaldusid meeleavaldajad eile vandaalitsemisse ja süütasid süütevedelikuga kindral Tõnissoni monumendi. Jõhvi kesklinnas kogunes kella üheksaks keskväljakule umbes kolmsada inimest, keda politsei sealt minema sundis. Vastuaktsioonina valati süütevedelikuga üle samal väljakul seisev kindral Tõnissoni monument ja süüdati see põlema. Lisaks peksti pealtnägijate sõnul puruks pubi Privaat ja Ühispanga kontori aknad.

Tallinnas rikkusid märatsejad eile valge värviga Tammsaare kuju. Lisaks kirjutasid nad selle peale kirillitsas sõna "Ansip".