Rühmatubades ootab lapsi punane, roheline, oranĻ, sinine ja kollane mööbel. Nukumööblit meenutavad sõimetoolid, reguleeritavate jalgadega lauad, kapist väljatõmmatavad sahtelvoodid.

Arhitekt Larissa Ušnitškova idee järgi beebiroosade, heleroheliste ja siniste glasuurplaatidega kaetud tualetid on nii suured, et põnnid saavad seal kas või tantsu vihtuda. Iga tualeti nurgas on dušš.

Lasteaial on klaveriga muusikasaal, kus peredele kontserte korraldada. Treenida saavad lapsed keldrikorrusel varbseinte ja turnimisvahenditega spordisaalis, kus osa seinast katab võimlejatele oluline peegel. Poistele ja tüdrukutele on Sipsikus eraldi riietusruumid ja dušid.

Söögi valmistavad lasteaia rahvale kaks kokka modernses köögis. Nõude pesemisega pole kellelgi vaja vaeva näha, selleks on pesumasinad. Lihtne on ka õues vihma kätte jäänud laste rõivaid kuivatada – pistad garderoobitoas asjad kuivatuskappi ja valmis ongi.

Osa lasteaiamaja ruume on seni veel tühjad ning ootavad kunstiringi või puutöötoa sisseseadmist.

Facio Ehituse töömehed vahetasid renoveerimisel välja kõik tehnosüsteemid, katuse, aknad ja uksed.

Carmen Soo juhitavas lasteaias on neli aiarühma ja kaks sõimerühma. Esialgu hakkab kaheksa kasvataja käe all õppima 70 last, sügisest lisandub veel kaks rühma. Haridusameti peaspetsialisti Rainer Rannala sõnul on hilisema avamise üks põhjus see, et õppeaasta keskel on kasvatajaid keeruline leida. “Osa vanemaid, kes on lapse varakult järjekorda pannud, soovivadki kohta septembrist,” lisas ta.

Vastvalminud Sipsiku järjekorras on 300 last, neist enamik kahe- ja kolmeaastased. Lau-päeval korraldab lasteaed perepäeva huvitatutele. Samal ajal kui vanemad vestlusringi peavad, saavad lapsed võimelda ja meisterdada.

Süda 6 hoones on lasteaed tegutsenud 1957. aastast alates. Majas viimati olnud lasteaed Südameke kolis Pärnu maantee 109a, kus tegutsenud Tondi lasteaed-algkoolis suleti laste vähesuse pärast algkooliosa.

Viimati avas linn uue lasteaia 1997. aastal Pirital Kose teel, varem politseilegi tuntud külalistemaja ruumides.

Lasteaiavastane kohtuasi ootel

Tiskresse minilasteaia loomise vastu esitatud kaebuse arutelu halduskohtus lükkus eile edasi kolmanda poole puudumise tõttu. Ärimees Andres Saame taotleb kohtult, et tühistataks SAPA projekteerimistingimused, mis näevad ette Tiskrevälja 5 elamu ümberehitamise minilasteaiaks. Lisaks Saamele on 10 Tiskre elanikku esitanud kohtule kaebused, et teha kindlaks, kas kõnealune dokument on õiguspärane. Elanikud on selle vastu, et ametnikud otsustasid detailplaneeringu muutmise elanikega läbi rääkimata.

Merike Teder