Sihtasutuse Kultuurileht juhatuse esimehe Toomas Väljataga sõnul on konkursi käigus ajalehe Sirp peatoimetaja kohale laekunud kolme kandidaadi sooviavaldused.

Varem on enda kandideerimist kinnitanud 2005. aasta lõpust alates lehte juhtinud Kaarel Tarand. Kes tema kõrval peatoimetaja kohale pretendeerib, ei soostunud Väljataga avaldama. “Meil pole kombeks nimesid enne maha hõigata, kui inimesed ei pea vajalikuks sellest ise avalikult teatada,” jättis Väljataga vastamata, kas tegu võib olla Aarne Rubeni või Jan Kausiga.

Samal ajal kõlas Väljataga suust Eesti Päevalehe küsimusele, kas ühes Tarandiga peatoimetaja kohale pretendeerijad on olnud Sirbiga varem seotud, kindel “ei”.

“Komisjon koguneb järgmisel kolmapäeval ning siis tehakse valik. Otsus peaks selguma kella kahe paiku,” kostis Väljataga, lisades, et valituks osutunud peatoimetaja alustab tööd detsembrikuus.

Ruben kinnitas kandideerimist

Varem on Päevalehele oma kandideerimissoovi kinnitanud Ruben, kes on tuntud peamiselt Eesti 20. sajandi ajaloole kes­kenduvate kirjandusteoste auto­ri ja ajakirjanikuna. “Sirp on järjekindlalt oma lugejaid kaotanud, kuna praeguse Sirbi intellektuaalsuse juures on puudu värv,” nentis Ruben oktoobri alguses Päevalehele.

Sirbi peatoimetaja ametikoht täidetakse kuni viieks aastaks.