Poolteist nädalat tagasi tänavust investeeringuteplaani ja eelarvet arutanud Eesti Energia nõukogu jõudis juhuse läbi ka teemani, millest äriringkonnad ja meedia juba kõnelenud juba paar aastat - mil määral kasutas energiahiiu eelmise nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa enda energeetikaprojektide elluviimisel miljoneid väärt siseinfot?

Avalikult jäävad nõukogu liikmed vestluse sisu avades kidakeelseks, vaid nõukogu esimees Jüri Käo on nõus oma nime all Sõõrumaa tegevust taunima.

Seevastu omavahelistes vestlustes tunnistab nii üks kui teine nördinult, et viie aasta jooksul riigifirma nõukogu juhtinud Sõõrumaa kasutas sel toolil istudes kogutud infot Väo elektri ja soojuse koostootmisjaama käivitamiseks ja meelitas ühtlasi Eesti Energia tippjuhte enda energeetikaärisse.

Vürtsi lisas nõukogu arutelusse fakt, et juba praegu on Sõõrumaale, tema äiale Priit Maranile ja soojafirmale Tallinna Küte kuuluva kombijaama investeering end sisuliselt tagasi teeninud, kuna Väo hakkab tulevikus soojaga varustama Tallinna linna.

Sõõrumaa enda kinnitusel ta aga midagi ebaeetilist pole teinud, kuna tema seotusest Väo projektiga teadsid kõik järjestikused ministrid.

Loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest.