„Pagari tänava poolsel küljel tuleb katuse alt suitsu, leeke ei pidavat näha olema,“ ütles Põhja-Eesti päästekeskuse valvepressiesindaja. „Kohale on saadetud neli meeskonda ja kaks kiirabibrigaadi.“

Pressiesindaja andmetel on inimesed majast evakueeritud.

Siseministeeriumi pressiesindaja Anne-Maarja Olei kinnitas aga Päevaleht Online’ile, et ministeeriumist kedagi evakueeritud ei ole.

„Tulekahju ei ole hoones sees, see on meie sisehoovis,“ märkis ta. "Ruumid ei olnud kasutusel tööruumidena, keegi kannatada ei saanud, hoonest inimesi ei evakueeritud ning siseministeeriumi töö selle tõttu ei kannatanud," kinnitas ta.

Olei sõnul sai tulekahju alguse kella poole ühe paiku, kui süttis ettevaatamatuse tõttu ehitustööde käigus siseministeeriumi hoovi poolne katusekonstruktsioon.

Kuna viimase teate kohaselt lisajõude kohale ei kutsuta, siis võib päästekesuse esindaja sõnul arvata, et saadakse olemasolevate jõududega hakkama. "On teada, et selles maja osas käis parasjagu remont," lisas ta.

Ministeeriumi pressiesindaja kinnitas samuti, et põleng oli hetkeline ja likvideeriti enne päästeteenistuste saabumist pulberkustutitega.