Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul on riigikogu liige Jaanus Rahumägi oma asjad korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjonis korrektselt deklareerinud ja kõik küsijad on saanud üksikasjalikud vastused. „Enamat ei saa kelleltki nõuda ja vabadus ettevõtlusega tegeleda peab riigikogu liikmel olema, peaasi et kogu vajalik info on antud neile, kes seda teadma peavad,” ütles Michal. „Naisega kokku saime 2009. aastal palka 2,8 miljonit krooni (178 963 eurot – toim),” ütles Rahumägi. „Jah, ma kandideerin riigikogu valimistel, kuigi suvel olin veel kahevahel. Praegu pole mul muud valikut, rünnak oli selleks liiga räige, et loobuda,” kinnitas ta. „Deklaratsioon rahuldas meid. Tema perekonna sissetulekute ja kohustuste tasakaal oli paigas,” ütles riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise komisjoni esimees Jaanus Marrandi esmaspäeval pärast komisjoni koosolekut.

Avaldasid usaldust

Esmaspäeval arutas ka riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjon komisjoni esimehe Jaanus Rahumäe enda ettepanekul küsimust, mis on seotud tema kohta meedias esitatud väidetega, ja kuulas ära tema selgitused. Selle tulemusel avaldasid komisjoni liikmed Rahumäele usaldust ja soovisid tema jätkamist komisjoni esimehe ametikohal. Kui 2007. aastal toimunud riigikogu valimistel kandideeris Rahumägi Ida-Virumaal 2144 häälega Reformierakonna esinumbrina, siis nüüd kandideerib ta Tallinnas Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas. Seekord siiski mitte esinumbrina. Kuigi Reformierakonna sisevalimised alles käivad ja valimisnimekirjad pole veel lõplikult lukku pandud, on teada, et selles ringkonnas on esinumbriks Taavi Rõivas, kes möödunud valimistel kogus uustulnukana ringkonna teise numbrina 1701 häält. Rahumäe sõnul ei tasu siit mingisugust konflikti otsida, sest ta soovis sellel korral ise Tallinnas kodu lähedal kandideerida. Eesti Päevalehe andmetel olid Eestis sisejulgeolekuga seotud inimesed Rahumäe Kreeta villast ja tema muudest äridest teadlikud.

Rahumägi on rääkinud oma plaanidest nii riigiprokuratuuri kui ka kapoga, enne kui on midagi ette võtnud. Muu hulgas on ta teada andnud oma firmast, mis tegutseb India ookeanil ja Peruus ning pakub laevaomanikele turvateenust. „Jah, nii see tõepoolest on, olen kõigest eelnevalt nii kapo kui ka prokuratuuriga rääkinud,” kinnitas Rahumägi. Äripäev kirjutas novembri lõpus, et Rahumägi kasutab Kreetal luksusvillat ja autot, kuid pole nõus avalikustama nende omanikku. Samuti pole ta neid kandnud oma majanduslike huvide deklaratsiooni. Hiljem kinnitas Rahumägi teistele väljaannetele, et Kreetal asuv suvila ja seal kasutatav maastur kuuluvad tema äripartnerile Eric Van de Wynkelele ja seda ei pea deklareerima. Rahumägi esitas maksuametile koos abikaasaga ühise tuludeklaratsiooni ja uued andmed tema majandushuvide deklaratsioonis käivadki ühiste sissetulekute kohta. Seni oli ta deklareerinud enda sissetulekud, kuid nüüd deklareeris komisjonile ühise sissetuleku koos abikaasaga.