Oktoobri alguseks asfalteeritakse Skoone bastioni teed ja külvatakse uus muru.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul piirduvad Skoone bastioni uuendustööd esialgu tee ja valgustuse rajamisega, eelmise linnapea Jüri Ratase projekt rajada bastioninõlvale talveks kummipatjadega sõitmise koht pole hiljem jutuks tulnud.

Samal ajal heakorratöödega valmistavad arhitektid ette Skoone bastioni ja selle lähiala detailplaneeringut, mille avalikku arutelu on praeguse kava järgi oodata oktoobris.

Lähteülesande järgi rajab linn Skoone bastionile avaliku puhke- ja haljasala, arhitektuurse lahenduse aluseks võetakse tunamullu korraldatud ideekonkursi võitnud Salto arhitektuuribüroo idee.

Maarja Kask, Karli Luik ja Ralf Lõoke kavandasid 17. sajandi lõpus rajatud ja 19. sajandi teisel poolel pargiks muudetud muldkindlustusele vabaõhulavaga jalutusala ja bastionisse äripinndu. Müürid on kavas välja puhastada ja vallikraavi rajada mänguväljakud. Palju räägitud linnakämpingut ei tule.

“See oli ainult üks võimalus, mis millegipärast muutus müüdiks,” ütles Lõoke. Praegu sobitatakse lahendust naaberkinnistuga, kuhu plaanitakse parklat ja bussiterminali.