Raagi hinnangul võidakse kuulsuste nimetamisega püüda tekitada juba praegu filmi ümber kõmu. “Näiteks ajakiri Hollywood Reporter uuris, kui palju Cannes`i filmifestivali ajal väljahõigatud uutest filmidest, kus näitlevad staarid, tõeks osutub. Selgus, et ainult 30 protsenti väljakuulutatud lepingutest on osutunud tõeks,” märgib Raag.

Samuti pole ei Ormondi ega Sheeni internetikoduleheküljel mingisugust vihjet, et nad kavatsevad Estonia huku filmis mängida.

Raagi sõnul on Ormond ja Sheen suured staarid, ent nende honorar ei ulatu miljonitesse dollaritesse. “Mõlemad on ilma hittfilmita, mis oleks nad esimese suurusjärgu filmitähtede hulka tõstnud,” seletab Raag.

Estonia huku uurija Henning Witte sõnul ei tehta Titanicu sarnast paanika- ja hirmufilmi. Estonia hukust on alles vähe aega möödas. Kinohuviline ei näe laeva ja inimeste hukkumist ja koledusi. Filmi keskel plahvatab pomm, vesi tungib laeva ja kõik,” kirjeldas Witte “Baltic Stormi” (otsetõlkes “Balti torm” - toim.) sisu. Witte lubab, et filmis on palju action’it ja et see on dokumentaaldraama ja poliitilise thriller´i segu.

Täispika mängufilmi “Baltic Storm” ajendiks sai väide, et Estonia koos 852 inimesega uppus Läänemerel 1994. aasta septembritormis maffiavandenõu tõttu.

“Baltic Storm” räägib naisajakirjanikust, kes otsustab hakata iseseisvalt laeva põhjamineku põhjusi uurima, ütles filmi produtsent, augustis vrakile sukeldumist organiseerinud sakslanna Jutta Rabe Rootsi ajalehele Expressen.

Olulisel kohal filmis on inimestevahelised suhted. Kui Titanicu puhul ehitati täispikkuses makett, siis Estonia huku filmi tegijad plaanivad kasutada rohkesti eriefekte.

Film rajaneb lool, mille on kirjutanud Rabe, Estonia katastroofi uurinud taanlane Henning Witte ja soomlane Kaj Holmberg. Filmivõtted algavad veebruaris.


Tragöödia Läänemerel

Ro-Ro tüüpi reisiparvlaev Estonia uppus 28. septembri öösel 1994. aastal teel Tallinnast Stockholmi Soome päästetsoonis. Katastroofipaik koordinaatidega 59 kraadi 23 minutit põhjalaiust ja 21 kraadi ja 42 minutit idapikkust on umbes 100 kilomeetrit Rootsi rannikust idas, 40 kilomeetrit Utö saarest lõunas, 50 kilomeetrit Hiiumaast loodes. Estonia vajus 80 meetri sügavusele, viies endaga kaasa 852 inimest, eluga pääses 137. Lähema 10 meremiili raadiuses teist nii sügavat kohta ei leia.

Tarmo Michelson