Urmas Ott ise ajakirjandusega ei suhtle. Kuuldes, et helistatakse SL Õhtulehest, pani ta sõnagi lausumata telefonitoru hargile.

Olev Remsu oli eilse kohtuotsusega rahul. “Kui reaalne on, et ma selle raha ka kätte saan? Ma arvan, et eks see oleneb nüüd väga palju sellest, kuidas inimesed Eesti kohtuvõimust ja selle otsustest lugu peavad. Ja põhiseadus võimaldab käituda kaheselt: võimaldab edasi kaevata ja võimaldab kohtu otsust täita. Ühe nendest peab inimene, kui ta seadusest lugu peab, valima. Kuidas Ott käitub? Mina ei oska küll ennustada.”

Kirjanik lisab, et ta polnud oma võidus päris kindel. “Aga kohtuveskid jahvatavad aeglaselt, kuid õiglaselt. Enne seda oli ju siiski kriminaalkohus oma otsuse teinud ja tavapärane on see, et tsiviilkohtu otsus ei erine sellest. Ega ma tookord ei saanud midagi - see trahv läks ju kõik riigile. Oti endaga pole ma kunagi kohtunud. Kohtus jah, aga ega ma ka siis temaga ei vestelnud.”

Aga kas raha korvab solvangu? Remsu läheb ärevile. “No ta ju ei solvanud sellega vaid mind! Praegu on mu pojad 10- ja 11aastased, aga siis olid nad nooremad. See asi kestab ju aastaid... Ja neil oli oma klassikaaslastega probleeme - neid hakati sama nimega kutsuma, mis lehes minu kohta oli kirjutatud. Nemad on ju ka Remsud! Ja minu naine peab koolitusfirmat, mille nimi on Remsu Koolitus,” selgitab kirjanik, et tegelikult solvati tervet tema peret.

“See on ikka ränk asi niimoodi öelda suuretiraaþilises värvilises väljaandes, mida pool Eestit loeb!”

Remsu sõnul pole tal kohtus väljamõistetud rahasumma kulutamiseks veel mingeid plaane tehtud. “Ootan lihtsalt rahulikult, mis edasi saab. Nii naiivne ma ka pole, et juba seda raha ette ära paigutaks. Ja ma ei oska ka arvata, kas Otil on selline suur summa kohe võtta.”

Remsu ja Oti kohtusaaga on kestnud aastaid. See algas 1998, kui Ott ajakirjas Nädal nimetas Remsut grafomaaniks ja s...peaks. Räigeid sõimusõnu ajendas kasutama artikkel, kus Remsu oli arvustanud legendaarse spordikommentaatori Toomas Uba reportaaþe.

Kui Ott Remsule vabatahtlikult raha ära ei maksa, siis peab viimane appi kutsuma kohtutäituri, kes kasseerib vastavalt sissenõutava summa suurusele ka omapoolse vaevatasu. Kohtutäituri kinnitatud tasumäärade järgi peab 200 000kroonise nõude puhul talle maksma 4000 krooni, millest 1350 ettemaksuna.

Eve Heinla