Sirgi sõnul hakkab liikluspolitsei tõsiselt rehvidele tähelepanu pöörama umbes nädal pärast seda, kui lumi lõplikult läinud. Veel täna koostab politseiamet kirja prefektuuridele ning siseminister teeb teede- ja sideministrile ettepaneku muuta määrust, mille järgi on alates 15. aprillist naastrehvidega sõitmine teedel keelatud ja 1. detsembrist 1. märtsini kohustuslik.

Tõenäoliselt pikendatakse naastrehvide lubatud kasutus-aega kuni 1. maini, nagu seda on tehtud kõigil viimastel aastatel.

“Minu autol on päris korralikud suvekummid all, ent olen naelkummidega harjunud ja masin kipub minema, kuhu tahab,” rääkis eile ühe rehvivahetusfirma töötaja. Tema arvates võiksid kõik, kelle autol veel talvekummid all, suvekummidega pisut oodata. Pealegi pole politseitrahvi praegu karta. Tänavu pole talverehvide massilist tagasipanekut märgata, nagu juhtus paar kevadet tagasi, kui talv ootamatult tagasi tuli.

Libe tee ehmatas juhte

Nädalavahetusel juhtus talviseks pööranud ilma süül Eestis kaheksa raskemat liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja viga sai 13 inimest. Traagilisemaid neist oli laupäeval Tallinna-Narva maantee 108. kilomeetril, kus libedal teelõigul põrkasid ninapidi kokku Ford Sierra ja Mercedese väikebuss. Fordis kaasreisijaks olnud Aivo, 45, ja Merike, 21, said surma. Mõlema masina juhid ning üks reisija said üliraskelt vigastada ning toimetati Rakvere haiglasse.

Laupäeval põrutas Saaremaal Tiirimetsa-Lümanda tee viiendal kilomeetril teelt välja vastu puud Ford Escort. Raskelt sai vigastada autos olnud 15aastane poiss.

Järvamaal Tallinna-Tartu maantee 91. kilomeetril kaotas juhitavuse ja rullus üle katuse 33aastase mehe juhitud Volkswageni kaubik. Juhil diagnoositi roidemurd.

Viljandimaal Valga-Uulu tee 49. kilomeetril ei valinud liinibussi Volvo juht ilmastikuoludele vastavat sõidukiirust, sõitis teelt välja ja kaldus kummuli. Bussis oli neli reisijat, neist kaks, 82aastane mees ja 70aastane naine toimetati haiglasse.

Pärnumaal Pärnu-Rakvere-Sõmeru tee esimesel kilomeetril kaotas vale kiirusevaliku tõttu juhitavuse sõiduauto Subaru ja põrkas vastu tänavavalgustusposti. Juht toimetati Pärnu haiglasse. Millised rehvid, kas suve või talve omad, nädalavahetusel õnnetustesse sattunud autodel all olid, seda politseiameti juhtimiskeskuses eile SL Õhtulehele öelda ei osatud.


Soojalaine tuleb nädala lõpul

Järk-järgult läheb ilm soojemaks, lubas ilmaennustaja Elmar Kuus alias Kuuse-taat eile SL Õhtulehele. Uus soojalaine peab tema hinnangul saabuma 20. aprilliks, kui õhutemperatuur kerkib üle 15 kraadi. Kuuse-taadi sõnul on oodata sooje maipühasid ja üldse peaks mai tulema soe ja kuiv, kuigi karta on öökülmi. Maikuu kuuel-seitsmel päeval võib sooja olla kuni 25 kraadi, märkis Kuuse-taat.