«Lugesin telekava ja arvasin, et midagi on juhtunud,» sõnas televaataja Ants-Hannes Viira laupäeval Kanal 2 ja TV3 eetris olnud saatejupist pealkirjaga «Vabariigi peaministri pöördumine Eesti rahva poole». Televaatajaid hämmastas eriti see, et peaministri esinemiseks lükati uudisedki oma õigelt ajalt edasi. «Pealkiri viitas loogiliselt võttes sellele, et kuna Siim Kallasel lõpeb ametiaeg, teeb ta ehk ülevaate möödunust,» lausus Viira. «Tema aga hakkas hoopis rääkima ninasarvikust ja muudest Reformierakonna probleemidest.»

Peaminister ise reklaamis muret ei näinud - erakanalis võivat mida tahes teha.

«Ka mina hakkasin seda saadet vaatama uudishimust, kas midagi on juhtunud,» ütles Tartu ülikooli ajakirjandusõppejõud Tiit Hennoste. «See oli sügav ja räige ajakirjanduseetika rikkumine. Pole vahet, kas see on riigitelevisioonis või erakanalis. See oli allapoole igasugust eetikat, eriti pealkiri, kus inimestele valetati.»

«See on inimesi eksitav reklaam, sest pealkiri ei näita, et tegemist on ostetud saateajaga,» lausus dekaan Šein. «Ka valimiste ajal on peaministril kohustused ning ka valimiste ajal peab elu Eestis edasi minema.»

Reformierakonna avalike suhete juht Triinu Rajasalu ei leidnud reklaamklipis midagi ebaeetilist, kuna oli selgelt välja öeldud ka see, et peaminister Siim Kallas on ühtlasi ka Reformierakonna esimees.