“Raivo on kadunud, kui teaks, kust teda leida, oleks tore,” nentis Raivoga koostööd teinud laulja Hedvig Hanson, kellele Raivo võlgneb kolme esinemise eest viiekohalise summa. “Võlg on igahommikune peavalu. Muusikud teevad nalja, et peab teda minema koduukse taha hirmutama. Aga nüüd ei tea, kus ta elab.”

Kui raha tuleb, siis maksab

Umbes paar aastat Raivot tundnud Hanson ütles, et ta pole varem sellise inimesega kokku puutunud, kes tema usaldust ära kasutab. “Suure suuga reklaamisin Rakvere üritust ETV hommikutelevisioonis, olin Raivole igati toeks. Kahju, et olen selline lollpea, kes Raivot usaldas.”

Kui varem on Hanson Raivo telefoni teel tabanud, siis väidab mees, et pole mõtet enam helistada, kui raha tuleb, siis kindlasti maksab ära. “Raivo ei jätnud ebameeldivat muljet,” ei suuda Hanson siiani uskuda, et sai petta. “Ma elan laulmisest ega taha seda päris tasuta teha.”

Laulja Marju Kuut on Raivoga suhelnud paar aastat ja pidanud teda sõbraks. Nüüd enam mitte. “Raivo eesmärk oli raha ja ainult raha,” ütles Kuut. “Ta oli väga andekas poiss, kuid mul on kahju, et ta kasutab andekust valedel eesmärkidel. Ka mulle on Raivo võlgade pärast nii palju helistatud, kuid ma ei ole tema arvepidaja.” Kuut kuulis Raivost viimati 5. novembril ja ootab noormehelt umbes 1000 krooni suuruse võla tasumist.

Raplas elava Raivo Kaera isa Eeri teadis, et poeg käis eelmise nädala keskel Tallinna politseis. “Ju sai ta asjad korda,” oletas isa. Ta ei osanud öelda, kus poeg end peidab, kuid kinnitas, et välismaale ta põgenenud ei ole. “Raivo lülitas telefoni välja juba suvel. Ta tahtis rahu saada,” põhjendas isa, miks ta poja taskutelefon on välja lülitatud. Eeri ei suutnud uskuda, et pojal on poole miljoni krooni eest võlgu ja et muusikud teda nende pärast taga otsivad.

Loop sai tasu kätte

Heategevuskontserdil Rakveres esinenud Uno Loop ütles, et tema sai oma esinemistasu kätte juba kontserdipäeval. “Raivo nime kuuldes ma enam õnge ei lähe,” tahab Loop juhtunut unustada. “Raha kätte saamiseks tuli kasutada survet. Kuna Raivo oli juba Tallinna sõitnud, läksin tuppa, kus olid ta sõbrad. Ütlesin: enne ma siit ei lahku, kui raha on käes. Siis maksti mulle raha ära.”

“Ehmatasin, kui politsei mind töö juurde otsima tuli,” mõtles modelli ja raamatupidajana töötav Marek Jaakson-Küttim, et on mingi kuriteoga hakkama saanud. Selgus, et politsei otsis taga hoopis Raivo Kaera. Jaakson-Küttim teadis, et Raivol on võlgu, kuid 495 000kroonine summa tuli talle üllatusena. “Mulle on Raivo võlgu 4200 krooni,” märkis mees. Ta on tänulik politseile, kes tema silmad Raivo suhtes avas. “Pidin koos Raivoga tegema veel modelliagentuuri. Ajasin dokumente korda ja otsisin töötajaid. Raivo lubas anda algkapitaliks 100 000 krooni. Pärast politsei selgitust, millised jamad Raivol kaelas on, ei hakka temaga küll modelliagentuuri tegema. ”

Võlad märkmikus kirjas

Jaakson-Küttim nägi muusikaärimeest viimati 4. novembril, kui ta esines Von Krahli baaris üritusel “Groove Night at the Club”. Esinemise eest lubatud tasu pole ta Raivolt kätte saanud. “Ei tea, kus ta on,” proovib ta Raivot mobiililt ja isakodust tabada. “Arvan, et ta polegi Eestis, põgenes võlgade eest Venemaale või Soome.”

Rakvere aselinnapea Erich Petrovits kinnitas, et tulevikus nad enam Raivo Kaeraga (jäi Rakvere linnale võlgu 2500 krooni) tegemist ei tee. “Kaer pidi ise maksma kõikidele esinejatele, kuid Siiri Sisaskile ja Jaan Söödile maksmiseks küsis ta linnalt raha. Ta lubas hiljem tagasi maksta, mida teinud ei ole.”

Rakvere heategevuskontserdi sponsor Flexa Eesti AS märkis, et neile tundus kohe Raivo Kaer pealetükkiv, sest noormees soovis sponsorraha 10 000 krooni enda kontole. “Andsime raha siiski Rakvere linnavalitsusele,” kinnitas ettevõte.

Tallinna politsei pressiesindusest öeldi SL Õhtulehele, et avalduse Raivo Kaera suhtes tegi neile kannatanu, kes Raivole korterit üüris. Sealt olid aga kaduma läinud omanikule kuulunud asjad (teler, muusikakeskus, kummut), mille Raivo varastas ja ilmselt müüs maha. Politseile on Raivo asukoht teada.

SLÕL andmetel on politsei käsutuses üürikorterist leitud Raivo märkmik, kuhu noormees oli kirjutanud nimed, kellele ja kui palju on ta võlgu. Summasid kokku lüües sai politsei 495 000 krooni. Ka olid märkmikus nimed, kes teda võlgade pärast on ähvardamas käinud.

Tarmo Michelson