Enne reisile minekut juhtub ikka, et dokumendid on nii hästi ära paigutatud, et neid enam üles leida ei suudeta. Kui jõulude või aastavahetuse paiku on kavas reisima minna, siis soovitab kodakondsus- ja migratsiooniamet oma dokumendid varakult üle kontrollida. Vastasel korral võib oodata ebameeldiv üllatus, avastades alles enne reisi, et näiteks pass on kadunud. Kui inimene on passi ära kaotanud, siis peab ta uue saamiseks minema võimalikult kiiresti lähimasse KMA büroosse. Kaasa tuleb võtta 4 fotot, riigilõivu tasumist tõendav dokument (pangakviitung) ja isikut tõendav dokument. Alla 15aastasele isikule passi taotlemisel peab esitama ka lapse sünnitunnistuse ja selle koopia.

LAEVAD

Vana Tallinn väljub Tallinnast 24. detsembril kell 13, 25. detsembril kell 18 ja 26. detsembril kell 13. 27. detsembrist 30. detsembrini väljub laev kell 20. Aasta viimasel päeval jääb laev Tallinna sadamasse.

Fantaasia väljub jõululaupäeval Tallinnast kell 11.30 ja hakkab alates 25. detsembrist Tallinnast väljuma 13.30.

Meloodia ei liikle remondi tõttu kuni 26. detsembrini. Kokku jääb ära viis reisi.

Nordlandia ei ole liinil 24. detsembrist 26. detsembrini, ära jääb kolm reisi.

Finnjet väljub homme, 23. detsembril Tallinnast tavapärasel ajal kell 13, kuid saabub tagasi alles 26. detsembril. Kokku jääb ära kolm reisi.

Baltic Kristina viiakse 26. detsembrist Tallinna-Stockholmi liinilt Paldiski-Kapellskäri liinile.

Regina Baltica väljub jõululaupäeval Stockholmi kell 17 ning katkestab liikluse 31. detsembrist. Ära jääb kolm reisi. 4. jaanuarist hakkab laev Tallinna-Stockholmi liinil sõitma Tallinki kaubamärgi all, väljudes ülepäeviti.

Viking Line’i parvlaev Cinderella jätab ära ühe reisi 28. detsembril.

Kiirlaev Tallink Autoexpress lõpetab liikluse homme, 23. detsembril.

Georg Otsa prahtimisleping lõpeb sel aastal ja Hansatee seda ei pikenda. Viimast korda saabub legendaarne valge laev Helsingist Tallinna 24. detsembril kell 12.

Katamaraan Superseacat Four katkestab liikluse 24. detsembrist 25. detsembrini, ära jääb neli reisi.

Nordic Jet Line’i kiirlaevad lõpetasid liikluse novembris ja Lindaliini tiiburid juba oktoobris.

LENNUKID

Esimesel jõulupühal väljub Tallinna lennujaamast vaid üks lend - kell 7.35 Kopenhaagenisse. Uue aasta esimesel päeval toimub tavapärase lennuplaani järgsest 30 lennust vaid kuus.

Jõulude ja aastavahetuse lennugraafiku muudatused lennujaamas algasid juba 20. detsembril, kui ära jäid üksikud graafikujärgsed regulaarlennud. Tavapärane graafik taastub alles 8. jaanuarist. Terminal on avatud kõikide väljuvate ja saabuvate lendude ajal, kuid suure tõenäosusega avatakse terminal mõnel päeval hiljem või suletakse varem, kui lende ei ole.

ELK Lennuliinide pühadeaegne sõidugraafik on veel lahtine, mistõttu pole selge paljude Moskva, Peterburi ja Minski lendude toimumine ja aeg.

Eile, 21. detsembril alustas 180kohalise Airbus-tüüpi lennukiga A320-200 Tallinna ja Las Palmase vahel regulaarseid tðarterlende Hispaania lennufirma Iberworld Airlines. Lennud toimuvad kord nädalas.

KOPTERID

Tallinna ja Helsingi helikopteriliini teenindav Copterline katkestab jõulude ja aastavahetuse ajal lennud kümneks päevaks. Viimast korda lõppeval aastal stardib 12kohaline kopter S-76 Sikorsky Tallinnast täna õhtul kell 21.30. 18 minutit kestvad õhulennud üle Soome lahe jätkuvad alles uue aasta 2. jaanuaril.