Riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni nõuniku Ann Räämeti sõnul räägiti kellakeeramisest mõni nädal tagasi küll, kuid mingit otsust vastu ei võetud. “Me isegi ei teinud sellist lugemist, kui paljud selle poolt on. Niisugune lause käis küll läbi, et lihtsalt võiks tööpäeva tund varem alustada.”

Mõõdukate fraktsioonist öeldi samuti, et nad pole suveajale ülemineku teemat oma koosolekutel viimasel ajal kordagi puudutanud.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul pole see ka neil jutuks olnud. “Minu isiklik seisukoht on, et kellakeeramine on inimeste tervisele kahjulik. Aga ma toetaksin küll tund varasemat tõusmist, kõigil ühtemoodi, mitte seda, mida Tartus püütakse teha. See tekitab vaid muret ja segadust juurde. Kellakeeramine on mõningatele koalitsioonipartneritele valus küsimus, ent meil leiaks toetust see, et olla pidevalt tund aega ees, kuid seda saaks muidugi teha alles järgmisel kevadel. Praegu pole küll õige aeg sellest rääkida.”

Valitsuse pressiesindaja Priit Põiklik kinnitas, et valitsus on oma otsuse tegemisel lähtunud sellest, mis on Eesti inimesele kasulikum. “Eesti inimesele on kasulik ja bioloogiliselt on õige see, et kella ei keerata. Teine asi on, et mida suve poole, seda varem päike tõuseb ja hommikud muutuvad pikemaks. Ja valitsus näeb hea meelega, et ametiasutused muudaksid oma päevaplaani ning tuleksid varem tööle. Me ei näe põhjust, miks pidurdada inimeste varasemat tööletulekut. Aga valitsusel pole praegu plaanis kellakeeramist arutada.”