"On tähelepanuväärne, et Luusi väide on paljasõnaline, ühtegi fakti oma väite kinnitamiseks pole ta esitanud ega saagi esitada, sest neid lihtsalt ei ole," kinnitas Sõerd. "Mind ametialaselt või isiklikult tundvad inimesed teavad, et ma ei ole manipuleeritav ei poliitikute ega majandusringkondade poolt. Taolisel taustal on väide manipuleeritavusest minu endise alluva poolt lihtsalt naeruväärne."

"Arvestades sellega, et Luus on teadlikult esitanud avalikkusele maksuameti ja minu isiku kohta ebaõiget ja moonutatud laimavat informatsiooni, olen otsustanud sellele reageerida hagiavalduse esitamisega kohtusse," teatas Sõerd.

Luus kirjutas rahandusminister Tõnis Paltsile saadetud avalduses, et Sõerd oli oma asetäitja Vahur Kivistiku tugeva mõju all. “Uskuge mind, lisaks oma suhetele väljaspool maksuametit on ameti peadirektor Aivar Sõerd täielikult asetäitja Vahur Kivistiku poolt kontrollitav ja kahjuks ka tema poolt manipuleeritav,” kirjutas Luus, kelle Sõerd vallandas juuli keskel, Paltsile saadetud avalduses.

“Olen seda kogenud kogu oma ametiaja nelja aasta nelja kuu ja 18 päeva jooksul ,” lisas Luus.