Lisaks on EVSÜ esimees, oma elutöö arstina seksuaaltervisele pühendanud Jüri Teras nimetanud „Pealtnägija” andmeil X-Baari ühes oma kirjas „homoseksuaalide taimelavaks” ja „pedofiile tootvaks lokaaliks”.

Politsei ja linnavalitsuse otsus

EVSÜ alustas X-Baari vastu võitlust, kuhu kaasati nii linnavõim kui ka tervisekaitse. Aprillis sätestaski Kesklinna valitsus X-Baarile  piirangutega tegevusloa, mille alusel tohib baar avatud olla kella 23-ni.

X-Baar hakkas pärast ettekirjutust lokaali mürataset vähendama: likvideeriti ventilatsioonitoru, paigaldati müratõkkesein ja tassiti kõlarid teise kohta. Maikuus käis terviseamet baaris olukorda kontrollimas ja fikseeris tehtud muudatused.

Terviseamet tellis ka uue mü-ra mõõtmise, kuid sellest selgus, et kõigest hoolimata on müra eeldatavalt valjem, kui normi järgi lubatud. Kuna aga müra levib ka maja konstruktsioone pidi ja selle mõõtmine ei kuulu enam tervisameti pädevusse, siis lõpliku otsuse peavad langetama politsei ja Kesklinna valitsus.

29. septembril terviseametist linnavalitsusele ja politseile läkitatud kirjas soovitab tervise-ameti Põhja talituse direktori kohusetäitja Natalja Šubina baari tegevuse peatada.