“Tegelikult tuleb tööle hakata juba reede õhtul,” tunnistas Olümpia peakokk. Eesti esimese gourmet-gala korraldajad soovivad näidata, et sellised sündmused ei pea tingimata pealinnas toimuma. “Meka võib igal pool olla,” leidis Pädaste mõisahärra.

Pädaste mõisa õhtusöök on jagatud kuude käiku itaaliakeelsete muusikaliste terminitega. Desserdi ehk grande finale’i ajal näeb mõisa merevaatega terrassi kohal ilutulestikku, mis veepinnalt vastu peegelduma peaks.

Veinigurmaan August Alop valis igaks käiguks Eestis saada olevates veinidest parimad. Õhtusööki saadab kammermuusika.

“See söömaaeg toimub elegantses stiilis ja rütmis,” lubas üks kahest peakokast. Seetõttu ei lase turvafirma söömise pühalikkust segama ühtegi kõrvalist isikut ega fotograafi. “Ei taha, et sellest fännide palagan tuleks, tegu on esmaklassiline teenindamisega ja pealegi ei saa sööki rikkuda,” laususid peakokad.

Õhtu korraldajaid ei räägi külalistest, kes lisaks kuulsale tenorile Luciano Pavarottile kavatsevad mõisa saabuda. Sooäär ei väsi rõhutamast, et Pavarotti tuleb Eestisse eravisiidile.

“Minu andmetel on Eestis incognito käinud ka Tom Cruise ja Michael J. Fox,” väitis ta. Pavarotti tulekut tagada ei saa, sest ühegi külalise käest ei saa nõuda, et ta peab kindlasti kohale tulema.

“Ta on väga pirtsakas ning tema pärast on isegi kolme tenori tuuril kontserte ära jäänud,” seletas Sooäär. ”Ma olen siiski kindel, et ta tuleb.” Menüüs kuulsa külalise pärast muudatusi ei tehta.

“Hinna üle vaidlesime kaua, aga kuna tegu on tuluõhtuga väikese lasteaia tarvis, siis piirdusime tugevasti väikesemate summadega kui sellistel üritustel tavaliselt,” sõnas korraldaja.