Kui Soomes selline juhtum avalikuks tuleks, siis ilmselt tähendaks see, et poliitik on oma usaldusväärsuse suure küsimärgi alla seadnud ja oma võimalused valimistel edukas olla maha mänginud, rääkis Pekonen Päevaleht Online´ile.

"Tegelikult ma ei mäleta, et Soomes midagi sarnast viimase kümne aasta jooksul oleks toimunud. Ma ei kahtle, et tegelikkuses on kindlasti ka osad Soome poliitikud oma valimiskampaaniates lubamatuid võtteid kasutanud, aga nad on olnud siis nii hoolikad, et meedia ja avalikkus pole nendest teada saanud," rääkis Pekonen.

Ametipositsiooni kuritarvitamine ja oma volituste ületamine on tema sõnul alati suur probleem. "Poliitikas näitab see, et poliitikud on rahvast võõrandunud, nad on liiga enesekindlad ja arvavad, et võivad kõike teha ning valitsevad olukorda. Tegelikkuses näitab see poliitilise klassi ebaküpsust," märkis ta.

Pekoneni sõnul ei tohiks demokraatlikus ühiskonnas eetika- ja moraaliküsimustes seaduste taha peituda. "Kui seadused jäävad mingis olukorras nõrgaks, siis seda olulisemad on eetika ja moraal," ütles Pekonen.

Eesti Päevaleht kirjutas esmaspäeval, et Tallinna linnavolikogu kantselei välissuhete nõunik Riina Altpere kasutas linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti palvel oma tööaega ja töötelefoni selleks, et uurida linlaste valimiseelistusi ning neile Keskerakonna infomaterjale pakkuda. Vitsut ei täpsustanud, kui paljudele linlastele kampaania raames on helistatud, samuti ei osanud ta öelda, kui palju telefonikampaania maksma võib minna.