Üldse toimetati linnuabikeskusesse 57 õliga määrdunud lindu (enamuses aulid), kuid 23 neist surid. Kõik vabastatud linnud rõngastati, et nende edasist elukäiku jälgida. Hukkununa leiti 167 lindu, teatas riiklik looduskaitsekeskus.

Linnuabikeskuse töös osales 55 inimest. Looduskaitsekeskuse (LKK) Saare regiooni looduskaitsjatele tulid appi kolleegid Hiiu-Lääne ja Pärnu-Viljandi regioonist, vabatahtlikud Eestimaa Looduse Fondist, Sõrve linnujaamast ja riigikogust.

Abistajaid oli Tartu üliõpilaste, Kuressaare õpilaste ja lihtsalt Saaremaa elanike hulgast. Kokku panustasid abistjad LKK hinnangul ligikaudu 110 inimtööpäeva. 
LKK  Saare regiooni direktor Tõnu Talvi ütles, et peamine tähelepanu peab olema pööratud sarnaste õnnetusjuhtumite põhjuste ärahoidmisele, mitte aga tagajärgede likvideerimisele.

"Pilsivee merre laskjad ja kõik teised Läänemere reostajad võiksid kord ise sattuda sellisesse seisukorda, nagu olid meie hoole all olnud aulid Sõrves. Ehk siis jõuab ka nende pähe arusaam meie ühise mere seisundi kriitilisusest," ütles Talvi.

Veel lisas Talvi, et läbitud kerge reostusjuhus oli õppus edaspidistes sarnastes olukordades toimetulekuks.

"Üks järeldus, mille Sõrve õlireostusest teha võis, on teadmine, et vajalik on hea tasemega looduskaitseekspertide kohalolek võimalikes reostuskohtades, et saada kiireid teateid õnnetusjuhtumitest looduses," sõnas Talvi.