Eeskuju pole siin kaugelt otsida, sest naabersaarel Hiiumaal on Kõrgessaare valla initsiatiivil külastajatele avatud tervelt kolm tuletorni – Kõpu, Tahkuna ja Ristna – ning huviliste üle, kes võtnud nõuks sadu trepiastmeid ülespoole astuda, et kõrgustest kaunist vaatepilti näha, ei kurdeta, kirjutab Oma Saar.


“Kindlasti elavdab see piirkonna ettevõtluse võimalusi, kuna turistid vajavad ka muud teeninduslikku infrastruktuuri,” sõnas Tuletornide Seltsi juhatuse liige Katrin Sarapuu, kelle sõnul on ka Hiiumaal tulnud pärast külastajatele avamist tuletornidega pidevalt edasi tegeleda – et inimesed tahaksid sinna ikka ja jälle tagasi tulla.


Veeteede ameti avalike suhete vanemspetsialisti Malle Lõhmuse sõnul ei ole nemad Sõrve tuletorni avalikku kasutusse andmist veel arutanud, kuid esmalt tuleb kindlaks teha torni tehniline seisukord – kas seda on võimalik külastajatele avada.


Sõrve tuletorn asub Sõrve sääre tipus. Ülevalt must ning alt valge 52 meetri kõrgune rõdu ja laternaruumiga kooniline raudbetoontorn valmis 1960. aastal.