Sotsiaalminister Maret Maripuu tegi ministeeriumi kantslerile Riho Tapferile ja asekantsler Riho Rahuojale noomituse, kuna tuhandetele töövõimetuspensionäridele pole ettenähtud toetusi välja makstud.

Seoses sotsiaalkindlustusameti uuele süsteemile üleminekuga ootavad tuhanded inimesed endiselt oma saamata jäänud puudetoetusi.

Kantsler Riho Tapfer möönis, et probleemid algasid ministeeriumi tegematajätmistest. "See oli meie juhtimise viga," nentis kantsler. Edaspidi loodetakse sääraseid probleeme vältida selmoel, et iga suurema muudatuse eest pannakse vastutama üks kindel ametnik - praegu selget vastutajat ei olnud. Uue korra tarvituselevõtmise auditist tuli välja, et järelevalve protsessi üle oli nõrk, vigu tegid kõik vastutavad isikud. Näiteks andis IT osakond projektile kooskõlastuse, samal ajal kui pidas tähtaegu ebareaalseiks. Sotsiaalala asekantsleri Riho Rahuoja sõnul peaks kõik inimesed oma toetused hiljemalt märtsiks kätte saama. Päevaleht kirjutas novembris, et ligi 7000 töövõimetuspensionäril jäi oktoobri algusest kuni novembri keskpaigani tegemata uus rutiinne ekspertiis ja seetõttu jäi neil saamata ka pension. Summad jäid välja maksmata, sest sotsiaalkindlustus­amet läks üle uuele süsteemile.

Pärast sotsiaalminister Maret Maripuu süüdistusi, et tuhan­dete puuetega inimeste toetus­raha kinnihoidmine on IT-ini­me­ste süü, lahkus oma ametist ministeeriumi info- ja kommunikatsiooniteh­noloo­gia osakonna juhataja Allan Poola.