Menetlus on pooleli umbes 4500 pensionäri osas, kellest osad on sotsiaalministeeriumi teatel vaidlustanud sotsiaalkindlustusameti otsuse.

Menetluse ajal saavad nad pensioni või toetuse kätte endisel viisil. Need, kellega pole kontakti saavutatud, täidavad enne raha kättesaamist avalduse kas postkontoris või siis, kui pension koju tuuakse.

Pensionäre, kes said oma pensioniraha seni kätte postkontori vahendusel ning praeguseks ei ole veel avaldust esitanud, on umbes 700.

Jaanuaris jättis pensioni välja võtmata 3414 inimest. Need summad kandis Eesti Post sotsiaalkindlustusametile tagasi. Ministeeriumi teatel ei tule inimesed pensione või toetusi sageli välja võtma mitme kuu jooksul. Seaduse kohaselt hoitakse inimese pensioni või toetusi kuus kuud.

Sotsiaalkindlustusamet saatis eelmise aasta novembris välja umbes 145 000 kirja neile pensionäridele ja toetuste saajatele, kes seni said raha Eesti Posti kaudu. Alates 1. veebruarist muutus nende inimeste jaoks raha väljamaksmise kord.

Veebruarikuu pensionid ja toetused saab enese pangaarvele 97 018 inimest. Teise isiku arvele kantakse 10 326 inimese pension, seal hulgas KOVi arvele saab oma pensioni 625 inimest.

Koju kantakse 32 808 inimese pension, neist 17 866 inimest maksab kojukande eest ise ja 14 942 inimest saab pensioni koju riigi kulul.